главниот_банер

Ласерско сечење на сублимација на боја печатени ткаенини и текстил

Денес технологијата на печатење е широко користена во најразлични индустрии, како што се спортска облека, пливање, облека, транспаренти, знамиња и меки знаци. Денес, процесите за печатење текстил со повисоко производство, бараат уште побрзи решенија за сечење. Кое е најдобро решение за сечење на печатени ткаенини и текстил? Традиционалното рачно сечење или механичкото сечење има многу ограничувања. Ласерското сечење станува најпопуларно решение за сечење на контура на печатени ткаенини за сублимација.

Визија ласерско решение за сечење

Решението го автоматизира процесот на отсекување на сублимација на боја, печатени облици на ткаенина или текстил брзо и точно, автоматски компензирајќи ги сите нарушувања или истегнувања што се случуваат во нестабилни или стрии на текстил.

Камерите ја скенираат ткаенината, ја детектираат и препознаваат печатената контура или ги земаат печатените ознаки за регистрација и потоа ласерската машина ги сече избраните дизајни. Целиот процес е целосно автоматски.

visionlaser

ВИЗИСКИОТ ЛАСЕРСКИ СИСТЕМ ДВЕЕ РАБОТНИ МОДИ

скенирање на мува

Скенирајте во мува

Овој систем на визија има можност за брзо скенирање на печатената ткаенина на креветот за сечење и автоматски создава пресечен вектор. Нема потреба да креирате исечени дизајни, само испратете какви било дизајни по големина по кој било редослед и произведете совршено пресечени транспаренти, знамиња или компоненти на облека со квалитетни запечатени рабови.

скенирање на ознаки за регистрација

Скенирајте ознаки за регистрација

Системот за препознавање на камерата се користи за да ги означи ознаките за регистрација отпечатени на вашиот материјал. Ознаките можат точно да се прочитаат од нашиот ласерски систем и позицијата, скалата и деформацијата на печатениот материјал ќе бидат компензирани како резултат на интелигентната анализа на ознаките за регистрација.

Примена на ласерско сублимација за печатење на текстил и ткаенини

ласерска облека за сублимација на сечење

Спортска облека и печатена облека, обувки, текстил за домаќинства

Системот за сечење со ласерско визионерство е идеален за сечење спортска облека, особено поради неговата способност да се сечат напнат и лесно искривени материјали - точно типот на атлетска облека (на пр. Велосипедска облека, тимски комплети / маички, облека за капење, ногарки, активно носење итн.)

букви за ласерско сечење

Мало лого, писмо, број и прецизни печатени предмети

Ласерскиот секач користи ознаки за регистрација, а софтверот GoldenCAM во внатрешноста на ласерскиот секач има функција за компензација на искривување, што може автоматски да ги препознае контурните контури на материјалите за сублимација на бојата.

печатена ролна ткаенина

Банери, знамиња, голема графика и мека сигнализација

Ова решение за ласерско сечење е дизајнирано специјално за индустријата за дигитални печати. Овозможува неспоредливи можности за завршување на дигитално печатени широки формати или текстилни графики и сублимирани бои, со меки знаци со прилагодени ширини и должини на сечење.

Препорака за производ

ПОГЛЕДНЕТЕ СПЕЦИФИЧКИ ЛАТЕРСКИ КУЕРИ ЗА ПОДНЕСУВАЕ НА ДЕВОВИТЕ ТАБОВИ И ТЕКСТИЛИ

Send your message to us:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Send your message to us:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја